Sensei – ett utmärkt program för att trimma din Mac

av | nov 23, 2022 | Tips & Råd

Sensei är att underhålls- och städprogram för Mac. Du kan snabbt lista saker som startas när du loggar in, avinstallera program du inte använder och hitta stora filer som du kanske inte heller behöver ha kvar.

Sensei har snarlika funktioner som CleanMyMac, är snabbare vilket kan förklaras av att Sensei inte riktigt klarar av allt det som CleanMyMac kan göra. Sensei är enklare med lite färre funktioner. Sensei har å andra sidan en del funktioner som CleanMyMac saknar – övervaknings- och mätfunktioner exempelvis. Det är två program som delvis är lika varandra och som i andra delar inte är det.

Val

Så, CleanMyMac eller Sensei?
Det beror på vad du är ute efter. Ett städprogram som håller koll på fläktar och annat – Sensei, eller ett mer renodlat underhållsprogram – CleanMyMac. Handlar det om pengar så kostar CleanMyMac mer än Sensei.
Sensei kostar runt 280 kronor för en personlig licens som gäller i ett år, 570 kronor för en licens som ger dig livstids uppdateringar. Licensen omfattar en person med 3 datorer.
CleanMyMac kostar 393.51 kronor för en Mac, 590.51 för två datorer och 886 för åtta datorer.
Senseis stora fördel är enkelheten – det är rakt på, utan krussiduller. Du kan snabbt lista det som laddas då du startar din Mac och plocka bort sådant som kanske har blivit kvar efter ett program som du har avinstallerat. Du kan snabbt lista alla filer i din dator, efter storlek, för att se vad du kan kasta. Gamla stora filer som du inte använder kan du antingen flytta undan eller radera.
Program: Sensei
Utvecklare: Cindori AB
Pris: Se ovan
Betyg:

 

What’s new in version 1.5.5

Updated on Nov 23 2022

  • Resolved an issue causing temperature sensors to not appear on older Macs.
  • Resolved an issue causing a battery item to show up in the Dashboard on Mac Studios.
  • Resolved an issue where the Sensei menu sidebar would sometimes be hidden.
0 0 röster
Article Rating
Prenumerera
Nortis om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer

blank
Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian