iOS 16: Så här får du ordning på dina notiser i iOS 16

av | nov 24, 2022 | Tips & Råd

Notiserna har flyttats i nya iOS 16 från toppen ned till botten, den nedre delen av skärmen. Så här får du ordning på dina notiser.

Apple säger att flytten är tänkt att minska röran på din låsskärm. Tanken är att genom att flytta aviseringar till botten kan du se mer av din bakgrund. Detta är lite extra viktigt i iOS 16 som ju som bekant innehåller flera nya funktioner just för skärmen, bakgrunder med mera.

Så här gör du

Titta under Inställningar – Notifications – så hittar du alla inställningar:

  • Count: Detta ersätter aviseringar på låsskärmen med en enkel textbit som talar om för dig hur många olästa aviseringar du har. Du kan svepa uppåt för att se en fullständig lista över dina aviseringar.
  • Stack: Det här alternativet tar alla aviseringar från varje enskild app och “staplar” upp dem. Så du har individuella grupper av aviseringar för varje app på din låsskärm och i meddelandecentret.
  • List: Detta är det traditionella iOS-systemet för aviseringar från tidigare år. Du kommer helt enkelt att se en lista över alla dina aviseringar som du kan utöka genom att svepa uppåt från botten av låsskärmen.

Du kan ställa in hur notiser ska skickas och du kan även ställa in notiser för varje enskild app och alltså kontrollera mera i detalj hur och när du vill att dina notiser ska visas men du kan inte välja att de ska visas i topp som tidigare – inte i alla de olika alternativen. Ytan där notiser samlas är i nedre delen av skärmen numera.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: