Brave – byt till en webbläsare som inte snokar på dig

av | nov 23, 2022 | Gratis är gott

Brave bygger på samma kod som finns i Google Chrome med en viktig skillnad – Brave snokar inte på dig och samlar inte en en massa data om dig.

Jag har hoppat fram och tillbaka mellan Apples Safari och Brave ett tag och till slut bytt webbläsare. Brave är påtagligt snabbare, renderar sidor snabbare och har dessutom en inbyggd annonsblockerare och en rad funktioner som alla har en sak gemensamt – se till att din information är och förblir din information.

Brave har fokus på att skydda dig, din information och din integritet. Brave är närmast raka motsatsen till Google Chrome trots att Brave bygger på samma kod som sökjättens webbläsare.

Rewards

Brave har också ett system med “rewards” – ett alternativt annonssystem där du får betalt i kryptovaluta för att titta på en annons eller hemsida. Valutan samlas i din plånbok och sedan du i din tur skicka en slant till andra. En slags dricks, en uppskattning för vad andra gör, skriver eller skapar. Tanken är att du tittar på saker du vill titta på och får en ersättning för din tid.

Du kan även vitlista hemsidor du gillar och släppa igenom deras annonser. Något jag rekommenderar att du gör. Annonser är viktiga intäkter och om du gillar en hemsida,. en webbplats och en nyhetsförmedlare  – släpp igenom deras annonser.

Phone Home

“Phone Home”, “Ringa hem” är ett uttryck för en funktion då ett program tar kontakt med utvecklarens servrar och system. Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari, Brave, Microsoft Edge och Yandex Browser testades och hur ofta webbläsaren kontaktade utvecklaren och vilken information som skickades kontrollerades. Webbläsarna kunde snabbt delas in i tre grupper:

  • Brave
  • Google Chrome, Safari och Firefox
  • Edge och Yandex

Med standardinställningar så är Brave i en klass för sig själv.

Teman

Du kan använda teman och plugin för Google Chrome i Brave.

What’s new in version 107.1.45.131

Updated on Nov 23 2022

  • Added header for search.brave.com so Brave Search is aware when Brave Ads are enabled. (#25430)
  • Fixed issue where farbling protections for screen resolution and coordinates were incorrectly being applied to extension pages.
Ladda Ned Brave

Använder du länken ovan för att ladda ned Brave så får Macken en liten summa, kryptovaluta för det

0 0 röster
Article Rating
Prenumerera
Nortis om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer

blank
Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian