Amerikanska FTC kan säga nej till Microsofts köp av Activision

av | nov 24, 2022 | Nöje, Spel

Microsofts köp av Activision Blizzard för 69 miljarder dollar kan komma att stoppas av den amerikanska tillsynsmyndigheten FTC, enligt amerikanska mediauppgifter.

Antitrustutredare i flera länder, bland annat i USA där Federal Trade Commission (FTC) direkt började att titta på affären Nu uppges det att FTC är redo att vidta åtgärder och att det kan sluta med en antitrustprocess för att blockera Microsofts köp, enligt Politico.

Dominerande

Microsoft har haft flera möten med företrädare för FTC men inte lyckats att övertyga personalen, som granskade affären, att köpet inte innebär att amerikanska konsumenters intressen kan hotas. I första hand handlar det om att Microsoft i och med köpet kommer att bli en stor dominerande aktör inom spelmarknaden,

Beslutet att driva ärendet vidare till en rättegång är inte fattat, formellt, så ska utredningen av affären vara färdig, och resultatet ska ha föredragits för Microsoft-chefen Satya Nadella och Activisions vd Bobby Kotick. Skulle FTC besluta att gå vidare med en rättegång så kan myndigheten göra det så snart som nästa månad. Enligt Politico så kan det i så fall göras genom att ärendet skickas till FTCs egen förvaltningsdomstol. I så fall stoppas affären, även om det senare ges klartecken till någon gång nästa år.

0 0 röster
Article Rating
Prenumerera
Nortis om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer

blank
Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian