Gratis är gott: MachineProfiler – håll koll på dina datorer

av | okt 28, 2022 | Gratistips

MachineProfiler är ett litet enkelt program för att skapa minnesbild av din dator. Hur den är konfigurerad, grafikkort, nätverkskort, hårddisk och RAM-minne – allt finns med i profilen.

Har du flera datorer så är det ett mycket smidigt program för att snabbt samla ihop alla viktiga data, spara dem i en profil-fil och sedan hålla reda på vilken dator som har vilken hårdvara med mera under skalet.

Programmet är gratis.

MachineProfile collects key, technical hardware information about your Mac that’s not easily found elsewhere or by clicking through the tabs in “About this Mac…”.

MachineProfile displays the technical profile of a Mac within a single window, whoch can then be saved as text or PDF or emailed to others. Using MachineProfile, easily find your Mac’s serial number, processor speed, if you’re running in 64-bit or 32-bit mode, whether you can run the next version of the Mac OS, and more.

What’s new in version 1.4.15

Updated on Oct 28 2022

  • Updated for macOS 13 ‘Ventura’ support.
  • Added support for 35W Dual USB-C power adapter.
  • Updated location and machine identification strings.
  • Other minor fixes and enhancements.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian