Det enkla tricket för att uppdatera Apple Watch snabbare

av | sep 23, 2022 | Tips & Råd

En större uppdatering av Apple Watch är mitt uttryckt en utdragen historia. Det kan ta upp till en timme att uppdatera watchOS om det vill sig illa – och det gör det rätt ofta. Här är tricket som får fart på uppdateringen.

Uppdateringar av watchOS och appar går via bluetooth trots att din Apple Watch och iPhone faktiskt kan kommunicera över det betydligt snabbare Wi-Fi. Det här tricket går ut på att slå av bluetooth i din iPhone sedan uppdateringen startat och tvinga din klocka och din telefon att kommunicera via Wi-Fi.

Så här gör du

  1. Kontrollera att din iPhone och din Apple Watch är anslutna till samma lokala nätverk, Wi-Fi.
  2. Starta uppdateringen precis som vanligt genom att klicka igenom godkännande och börja nedladdningen i Apple Watch Companion, alltså den app som du använder för att styra din Apple Watch.
  3. Vänta tills nedladdningen startar och du får upp hur mycket tid det är kvar innan den när klar.
  4. Hoppa nu över till inställningarna för din iPhone och slå av bluetooth
  5. Du kommer nu att få upp en varning om att nedladdningen avbrutits därför att bluetooth slagits av och en uppmaning om att slå på funktionen igen – klicka på  Cancel/Avbryt
  6. Då bluetooth nu inte längre finns tillgängligt så kommer nedladdningen att fortsätta över Wi-Fi, förutsatt att din Apple Watch och din iPhone är anslutna till samma nätverk.

 

 

idownloadblog

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian