Så ställer du in att meddelande ska raderas automatiskt efter en viss tid

av | sep 28, 2022 | Tips & Råd

Vill du inte spara på en massa SMS och meddelanden så kan du ställa in att det ska raderas efter en viss tid – automatiskt.

Det kan vara praktiskt att radera gamla meddelanden – för att inte fastna i långa konversationstrådar med en massa gamla meddelanden. Så här gör du:

  • Öppna appen Inställningar i iOS
  • Gå till “Meddelanden” och leta upp “Meddelandehistorik” och tryck sedan på “Behåll meddelanden”
  • Välj inställningen för meddelandehistorik du vill använda:
  • För alltid – meddelandena raderas inte automatiskt (detta rekommenderas för de flesta användare) 30 dagar – alla meddelanden kommer att raderas när de är 30 dagar gamla 1 år – meddelanden raderas om de är äldre än ett år
  • Avsluta inställningar som vanligt

Klart!

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian