Så får du fram batteriets cykler med ett terminalkommando

av | sep 28, 2022 | Tips & Råd

Så får du fram batteriets cykler med ett terminalkommando

Så får du fram batteriets cykler med ett terminalkommando

 

Batteriets kapacitet beroende på hur många cyklar, hur många laddningar det genomgått. Ju fler desto sämre kapacitet för att uttrycka det något tekniskt förenklat. Så här får du fram cyklerna med ett enkelt Terminalkommando.

Du kan leta fram informationen under Äpplet och informationen om datorn men du kan också fram informationen med följande korta kommando:

ioreg -l -w0 |grep Capacity

Det här batteriet har alltså snurrat 9 gånger, 9 cykler.

0 kommentarer

blank
Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian