Netflix annonsfinansierade abonnemang kommer i november

av | sep 5, 2022 | Nöje, TV och Film

Netflix kommer att lansera sitt billigare, delvis annonsfinansierade abonnemang, i november i år, skriver amerikanska Variety.

Enligt de ursprungliga planerna så skulle den nya abonnemangstypen ha lanserats först 2023 men Netflix har tidigarelagt lanseringen för att försöka att motverka förlusten av abonnenter – enligt Netflix egna beräkningar så kan det handla om så många som en miljon användare i det korta perspektivet.

Abonnemang

Enligt Variety kommer Netflixs tjänst att lanseras i bland annat USA, Frankrike, Tyskland, Australien och Kanada och förväntas kosta mellan 7 och 9 USD. Det enklaste reklamerfria abonnemanget kostar idag 9,99 USD eller 15,49 USD för ett standardabonnemang.

En talesperson för Netflix sa att företaget inte har tagit några beslut ännu.

“Vi är fortfarande i början av att besluta hur vi ska lansera ett billigare, annonsstödt alternativ och inga beslut har tagits,” sa de. “Så det här är bara spekulationer vid det här laget.”

The Guardian

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian