Kiwi Farms, hatforumet, har hackats och ligger nere

av | sep 20, 2022 | Nyheter

Kiwi Farms ett av nätets största samlingsplatser för nättroll och från vilket en rad hatkampanjer, mot enskilda, har samordnats har hackats.

Kiwi Farms stängdes nyligen av från Cloudflare vilket ledde till att forumet försvann från nätet ett tag men dök upp igen hos en ny leverantör i Ukraina ett par dagar senare – dock utan de skyddstjänster som Cloudflare kan tillhandahålla.

Nu meddelar forumets grundare Joshua Moon att forumet har hackats:

Forumet hackades. Du bör anta följande.

Antag att ditt lösenord för Kiwi Farms har stulits.
Anta att din e-post har läckt.
Antag att någon IP du har använt på ditt Kiwi Farms-konto den senaste månaden har läckt.

Kiwi Farms

Offer

Joshua hon framställer nu sig själv som ett offert vilket onekligen är en smula ironiskt med tanke på hur samordnade attacker riktade mot enskilda organiserats i och via Kiwi Farms under åren:

“XenForo tog bort oss från sin licens för ett år sedan och deras mjukvara är inte längre tillräcklig för våra behov. Vi behövde något anpassat, men mitt förtroende för mitt arbete har skadats. Detta här en mycket sofistikerad attack och visar på stora kunskaper både med både Rust och XenForo. Det är olyckligt att de har gjort detta, sannolikt betalda. Det finns så många fler människor som försöker förstöra än att skapa.”

Kiwi Farms

Ligger nere

Kiwi Farms ligger därför helt nere förnärvarande och Joshua Moon meddelar att han just nu jobbar med att gå igenom all kod som infår i forumet innan han kommer att återställa Kiwi Farms från en säkerhetskopia.

Länk

Det här är Kiwi Farms – ett av nätets avlopp

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian