Jätteläcka i Australien – 10 miljoner personuppgifter har stulits – polis jagar de skyldiga

av | sep 30, 2022 | Nyheter

De hackare som tidigare i veckan slog till Australiens näst största teleoperatör Optus, har stulit närmare 10 miljoner personuppgifter och nu publiceras 10 000 av dem, per dag, tills hackarna har fått en miljon dollar (australiensiska).

Australiska myndigheter har nu fått inleda en operation för att identifiera och skydda de drabbade, parallellt med utredningen av intrånget. Banner och betalförmedlare har satts i högsta beredskap för att stoppa eventuella transaktioner som kan ha med intrånget och stölden av personuppgifterna att göra.

Poäng

Enligt australisk lag tilldelas officiella dokument poäng som kan användas i identitetsverifieringssyfte för att rensa känsliga transaktioner, som vanligtvis kräver minst 100 identifieringspoäng. De stulna uppgifterna inkluderade passnummer, som är värda 70 poäng, och körkortsnummer, som är värda 40 poäng, har Optus sagt.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian