Gratis är gott: Termius – ett riktigt bra terminalprogram

av | sep 12, 2022 | Gratis är gott

Termius finns för macOS och för iOS/iPadOS och det är gratis i den enklaste bas-versionen. Vill du extrafunktioner, synkning mellan enheter med mera så kan du köpa ett abonnemang.

Det finns förvisso ett inbyggt Terminal i macOS som är helt okej men vill du ha samma program i din iPad och i din iPhone så får du lita till tredjepart. Termius är ett bra val och det är pressat vettigt. Behöver du bara ett terminalprogran, en app, utan en massa extrafunktioner så är Termius gratis – till alla dina enheter. Vill du synkronisera inställningar, uppkopplingar med mera så får du betala en slant för det.

What’s new in version 7.48.0

Updated on Sep 12 2022

  • Made it possible to rearrange panes in Split View
  • Fixed an issue with scrolling on Linux
  • Fixed inability to create a snippet using the snippet picker panel

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian