Gratis är gott: QOwnNotes – anteckningar för din Mac

av | sep 12, 2022 | Gratis är gott

Open Source, anteckningsprogram med stöd för OwnCloud/NextCloud så att du kan synka dina anteckningar mellan enheter. QOwnNotes har även stöd för direktredigering via OwnCloud/NextCloud.

QOwnNotes är gratis och programmet är ett utmärkt alternativ till andra enklare texteredigeringsprogram. Det finns förvisso ett Notes/Anteckningar inbyggt i macOS, iPadOS och iOS men söker du ett annat program så kika på QOwnNotes.

QOwnNotes is the open source (GPL) plain-text file markdown note taking application for GNU/Linux, Mac OS X and Windows by Patrizio Bekerle (pbek on GitHub and IRC), that (optionally) works together with the notes application of ownCloud or Nextcloud.

  • You own your own notes! All notes are stored as plain-text files on your desktop computer.
  • Sync them over devices (desktop & mobile) with your ownCloud or Nextcloud sync client.
  • Use ownCloud Notes to edit your notes in the web.

You are able to write down your thoughts with QOwnNotes and edit or search for them later from your mobile device (like with CloudNotes) or the ownCloud / Nextcloud web-services.

The notes are stored as plain text files and you can sync them with your ownCloud or Nextcloud sync client. Of course other software, like Dropbox, Syncthing, Seafile or BitTorrent Sync can be used too.

What’s new in version 22.9.0

Updated on Sep 12 2022

  • The settings dialog opening time was improved a lot (for #2574, thank you, @Waqar144)
  • You can now specify file patterns of note files to ignore as regular expressions in the Panels settings (for #2580)
0 0 röster
Article Rating
Prenumerera
Nortis om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer

blank
Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian