Använder du Backup Buddy med WordPress så uppdatera – nu!

av | sep 10, 2022 | Säkerhet

ithemes, utvecklare av tillägget Backup Buddy, varnar nu för allvarliga, kritiska säkerhetsbuggar i programmet.

Säkerhetshålet lämnar användare sårbara för obehörig access utifrån – vilket kan innebära att webbplatsen kapas eller att filer och data stjäls. Felet finns i BackupBuddy 8.5.8.0 till 8.7.4.1. Användare bör uppdatera till version 8.7.5, en version där säkerhetshålet har åtgärdats. Enligt Ithemes exploateras sårbarheten, (CVE-2022-31474) , just nu, aktivt.

Exploateras

Vill det sig illa så kan hela servern exploateras via säkerhetshålet vilket innebär stora risker om det handlar om en server med många installerade webbplatser. Utnyttjandet gör det möjligt för angripare att se innehållet i alla WordPress-tillgängliga filer på den berörda servern. Detta inkluderar känslig information, inklusive /etc /passwd, /wp-config.php, .my.cnf och .accesshash.

0 0 röster
Article Rating
Prenumerera
Nortis om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer

blank
Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian