Så kollar du vilka program som kommer åt din information i din Mac

av | aug 5, 2022

Apple har en strikt policy när det handlar om användarnas information. I macOS krävs ditt tillstånd, ditt medgivande innan ett program för hålla koll på position, komma åt dina bilder os.v. Efter några års användande dock så kan det vara svårt att komma ihåg vilka program du har givit vilka tillstånd. Så här kollar du upp din Mac.

Allt som rör säkerhet och din integritet, skyddet av din information finns samlat på ett och samma ställe under Inställningar.

Säkerhet och Integritet

Här är det bara att klicka sig igenom alla program och tjänster och se så att de har tillgång till det de behöver ha. Ett bildredigeringsprogram ska inte ha tillgång till din adressbok, exempelvis och det finns ingen anledning för ett textredigeringsprogram att ha tillgång till din position.

Alla funktioner är uppdelade så du ser snabbt vilka program som har, eller som har begärt access till vilken in formation. Klicka ur programmet under respektive rubrik om du inte vill att programmet ska ha tillgång till din information.

Svårare än så är det inte.

 

0 0 röster
Article Rating
Prenumerera
Nortis om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian