Så hittar du lättare på Netflix

av | aug 4, 2022

Letar du efter något att titta på Netflix så kan det vara svårt att hitta bland alla tv-program och filmer. Netflix byter dessutom delar av sin katalog regelbundet vilket gör det lite knepigare men det finns sätt och trick du kan använda dig av för att hitta. Här är Mackens guide.

Netflix finns som bekant på flera plattformar vilket gör att Netflix ser olika ut beroende på plattform. Netflix finns i smarta tv-apparater, som en app i din iPhone och iPad och det finns en app för AppleTV. För att göra det tydligt så utgår den här guiden från desktop-versionen. Det är effektivare att använda den versionen för att leta reda på det du vill titta på. När du hittat det du letar efter eller om du hittar mer program du vill titta på – lägg till dem i din lista så har du tv-program och filmer i alla dina enheter.

Sök

Det första du kan göra är att söka, naturligtvis,. Kan du namnet på det du letar efter eller skådespelare så är det en bra början. Du hittar sök längst upp i menyn, till vänster.

Genrer

Klicka på Serier eller Filmer uppe till höger.

Nu kan du söka efter en genre – vilket kan göra det lättare att hitta något att titta på.

Betyg

Du kan sätta betyg på det du tittar på och det är ett bra sätt att få mer relevanta förslag. Sätt betyg på det du tittat på så kommer du över tid få mer träffsäkra förslag från Netflix.

Koder

Netflix delar in sitt innehåll med koder och de koderna kan du använda för att söka med ännu högre precision än om du säker på ett ord. Problemet är att komma ihåg alla dessa koder men här finns hjälp – På webbplatsen www.netflix-codes.com hittar du alla koder så starta där, hitta koden för det du letar efter och hoppa sedan tillbaka till Netflix. Du kan klicka på koderna på webbplatsen så flyttas du direkt till “ditt” Netflix och får upp resultatet.

Klassiker

Netflix startsida fokuserar på nytt material. Det är sällan du ser något som är äldre än 4-5 år men det finns gamla filmer, gamla tv-program, klassiker, men du behöver leta lite för att hitta dem. På InstantWatcher.com kan du leta efter filmer och tv-program sorterat efter betyg och år.

Liknande titlar

Liknande titlar är en märklig funktion då den saknas helt på AppleTV, den finns på en plats i iOS och betydligt mera enkelt att hitta i desktopversionen. Det är hur som helst en bra funktion för att hitta liknande tv-program och filmer. Plocka upp ett program så har du “Liknande Titlar” i undermenyn.

Min Lista

Slutligen – när du hittat det du säker, något att titta på – lägg till tv-programmet eller filmen i “Min Lista”. Då har du den i din iPhone, iPad, AppleTv och i din dator.

 

0 0 röster
Article Rating
Prenumerera
Nortis om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian