Så här kalibrerar du färgerna i din TV med din iPhone

av | aug 8, 2022 | Tips & Råd

tvOS 14.5 innehåller en ny funktion gör det möjligt att kalbrirera färgen på/i din tv. En funktion som visades upp och som beskrivs under Apples senaste keynote men det Apple inte riktigt förklarade är att du kan kalibrera din TV även med en äldre version av AppleTV.

tvOS 14.5 har precis släppts i det som kallas för en RC (release candiate) vilket betyder att med stor sannolikhet så kommer den färdiga versionen under inledningen av nästa vecka. Den nya versionen 14.5 är int e bara en anpassning mot den nya modellen av AppleTV som har en ny fjärrkontroll, en HDMI 2.1 port och anslutning och en A12-processor under skalet som ska ge mer prestanda.

Kalibrera färgerna

Det är tämligen enkelt att kalibrera färgerna med din iPhone och din AppleTV – förutsatt att du alltså har laddat ned och installerat tvOS 14.5 – vilket du kan göra nästa vecka.

  1. Håll din iPhine I närheten och starta din AppleTV och gå till inställningar
  2. Gå till inställningarna för Audio och Video
  3. Klicka på funktionen för att kalibrera färgerna
  4. Nu är det bara att följa instruktionerna och ställa in färgerna med din iPhone.

 

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: