Få ordning på din scanner med VueScan

av | aug 31, 2022 | Tips & Råd

Få ordning på din scanner med VueScan

Få ordning på din scanner med VueScan

Sitter du med en scanner som du inte riktigt vet var mjukvaran för att scanna in dokument finns eller om du vill ha tag på något lite mer avancerat så kan det vara VueScan du letar efter.

VueScan har stöd för snart sagt varenda scanner ute på marknaden och programmet uppdateras mycket frekvent vartefter nya modeller lanseras. Det är ett alldeles utmärkt program som mycket ofta är betydligt bättre än det som följer med din scanner. Vuescan kostar strax under 50 dollar.

VueScan is a scanning program that works with most high-quality flatbed and film scanners to produce scans that have excellent color fidelity and color balance. VueScan is easy to use, and has advanced features for restoring faded colors, batch scanning and other features used by professional photographers.
Why should you use VueScan?

  • Easy to use – just run VueScan, press Preview, adjust the cropping, then press Scan.
  • Accurate colors – uses ICC profiles and IT8 calibration.
  • Powerful – dozens of advanced options.
  • Faster workflow – can edit one image while the next image is being scanned (most scanner software won’t let you work with one image while another is being scanned).
  • Simple to install – installing VueScan changes nothing on your system, installs nothing in your operating system and all other scanner software will continue to function.
What’s new in version 9.7.91

Updated on Aug 31 2022

  • Added duplex scanning for Samsung SCX-8230 and Samsung SCX-8240
  • Fixed problem with some Canon WIA scanner drivers on Windows

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian