Programtipset: BBEdit – en vass editor för proffs

av | aug 27, 2022 | Tipset: Appar & Program

BBEdit är en mycket populär editor i programmeringssammanhang. Det är en kraftfull editor med mängder av bra finesser, effektiv sökfunktion, färgscheman för olika programspråk och du kan leta efter mönster tillsammans med smarta uppladdningsfunktioner.

BBedit kostar 49 dollar.

BBEdit är ett vasst verktyg för professionell  HTML- och textredigering för Mac. Speciellt skapad för att möta behoven hos webbförfattare och mjukvaruutvecklare, ger denna prisbelönta produkt en uppsjö av funktioner för redigering, sökning och manipulering av text. BBEdit omvandlar text med hög prestanda.

Ett intelligent gränssnitt ger enkel åtkomst till BBEdits bästa funktioner inklusive grep-mönstermatchning, sök och ersätt över flera filer, funktionsnavigering och syntaxfärgning för många källkodsspråk, FTP och SFTP öppna och spara, AppleScript, Perl och OS X Unix skriptstöd, ordlistastöd och en komplett uppsättning HTML-verktyg.

What’s new in version 14.5.2

Updated on Aug 27 2022

  • This update contains fixes for assorted customer-reported issues, as well as performance and stability improvements. It is a recommended update for all BBEdit customers.
  • Complete change notes for this version are available via the “Support” link on BBEdit’s app store page.
  • The BBEdit 14.5 feature update includes new features built on the Language Server Protocol support introduced in BBEdit 14.0; the additions include “fix-me” support, Code Actions, and symbol renaming. (Feature availability and behavior will vary by language server; not all servers support all features.)
  • Other feature additions in this version include (but are not limited to): Tail Mode to improve monitoring of log files; enhancements in the Find and Multi-File Search windows; and finer control over the behavior of “Show Invisibles”.

 

BBEdit

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian