Ska du bara köpa ett enda underhållsprogram så är det detta

av | aug 13, 2022 | Tips & Råd

CleanMyMac har lanserat en ny version, CleanMyMac X, som anpassats och uppdaterats för macOS X Monterey.

CleanMyMac är ett av mina favoritprogram och ett program som jag rekommenderar varmt. Jag kör det då och då för att städa ut dubeltter, bilder, videor, för att städa mail och andra funktioner i datorn. Programmet städar även ut de språkfiler som du inte kommer att använda, den ofta mycket stora kön för skickade mail och för bilagor.

Anpassade för Apple Silicon

När du laddar ned och installerar ett program i en M1-modell så skickas i normalfallet både versionen för Intel och versionen för Apple Silicon med i programmet. Sitter du med en M1-modell såp innebär det att du även har filer för Intel-versionen lagrad på hårddisken – i onödan. Får tydlighetens skulle ska tilläggas att detta handlar om universal-versionerna. Alltså program som är anpassade för M1-modellerna av Apples datorer. CleanMyMac X kan nu städa ut de filer som du inte använder – Intelversionerna.

Space Lens

CleanMyMac X kan även kolla igenom alla dina filer. Efter att ha scannats så visas en karta över dina kataloger och du kan snabbt se vilka som innehåller stoppas filer som tar upp mycket plats på hårddisken. Sedan kan du hoppa in i katalogen, kolla filerna och är det filer som du inte vill ha kvar så kan du radera dem direkt. Du kan även. scanna externa, anslutna hårddiskar på upptill 2 TB.

Viktiga systemfiler skyddas, automatiskt, så du kan inte radera filer som måste finnas för att datorn ska fungera av misstag.

Vidare så kan CleanMyMac X se till att program som du avinstallerar faktiskt också avinstalleras och raderas.

What’s new in version 4.11.2

Updated on Aug 12 2022

 

  • Release notes were unavailable when this listing was updated.
Requirements for CleanMyMac X
  • Intel, 64-bit processor
  • OS X 10.10 or later

CleanMyMac X

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian