REPORTAGET

Macken testar: PhotoRevive – kolorera dina svartvita bilder

av | aug 14, 2022 | Reportage

PhotosRevive använder AI, maskininlärning, för att kolorera, lägga på färg på svart/vita bilder och det är ett program som fungerar väldigt väl.

Du behöver dessutom inte sitta och göra en massa inställningar utan PhotosRevive fungerar självständigt och automatiskt. Vi startar med en klassisk bild – på Marylon Monroe.

Sen kör vi samma bild genom PhotoRevives process:

blank

Ett annat exempel:

blank

Albert Einstein:

blank

Det är ju en sak att kolorera porträtt, speciellt om det är få detaljer i bilden och så saker som ska färgläggas så ett tredje test blir med en bild med många saker i:

blank

En gammal bensinstation, mängder av detaljer, träd, himmel, gata, stenmur med mera:

blank

Även om det inte går att garantera att alla bilder blir exakt korrekt färglagda, det vill säga att de färger som läggs på är/var de helt igenom korrekta så visar testerna att programmet träffar påfallande rätt och att PhotoRevive klarar rätt tuffa utmaningar. Det är dessutom ett synbarligen enkelt program att använda – välj en svart/vit bild och låt sedan gör programmet resten. I de allra flesta fall så blir resultatet mycket bra och är du inte nöjd så kan du köra igenom processen igen.

Programmet kostar 219 kronor i App Store och det ingår i SetApp så om du fundera på ett mycket smidigt och billigt sätt att kunna använda mängder av program kan kika på Setapp.

PhotoRevive

0 kommentarer

blank
Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian