Gratis är gott: Velja – välj hur du vill öppna en länk

av | aug 23, 2022 | Gratis är gott

Velja är ett enkelt, fiffigt och användbart program där du kan välja hur du vill öppna en länk – i en webläsare eller i ett program.

Du skapar regler i Velja för hur du vill att länkar ska öppnas, eller såp håller du nere Fn-knappen. Du kan även sätta upp regler i ett program, exempelvis om du vill att länkar ska hanteras på ett speciellt sätt i Slack.

Programmet är gratis och kan laddas ned direkt från Mac App Store.

Velja

What’s new in version 1.10.0

Updated on Aug 22 2022

  • Added Safari extension which can be enabled in the Safari preferences. When enabled, you can click the toolbar button to open the current website in Velja or right-click a link to open the link in Velja.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian