Macken testar: Hazel – hantera dina foldrar och filer automatiskt

av | jul 17, 2022 | Tipset: Appar & Program

Hazel är ett program som kan ta hand om dina nedladdade filer, alla dina foldrar och filer – helt automatiskt. Du sätter upp regler för hur filer ska hanteras och sedan kan du slå på de automatiska funktionerna.

Hazel kan hantera din nedladdade filer, sätta en färgkod på dem beroende på hur gala de är vilket kan underlätta för att få ordning i en folder som det annars lätt kan bli oreda i.

Hazel kan även flytta filer beroenden på vad döper dem till enligt reglerna du skapar. Programmet kan öppna, arkivera, tagga och till och med ladda upp filer. Du kan låta Hazel byta namn på dina filer eller sortera dem i undermappar baserat på namn, datum eller vilken kombination av attribut du väljer.

Automator

Det ska sägas direkt – mycket av det Hazel gör och kan göra kan du faktiskt ordna med det inbyggda programmet Automator. Ett program som bekant följer med i macOS så är du lite kunnig så kan du skapa regler med de inbyggda funktionerna. Hazel gör det lite enklare, erbjuder ett lite mer anvöändarvan.ligt gränssnitt som gör att det blir lite lättare att hantera de regler du sätter upp.

En singelicens kostar 42 dollar och du kan tecken en licens för fem användare, familj, för 65 dollar.

Hazel

What’s new in version 5.1.4

Updated on Jul 16 2022

 

User interface changes:
  • In the file info popover (accessible from the rule status window), fixed a crash if there’s an error retrieving certain fields.
Core changes:
  • Fixed bug introduced in last release where attributes which return lists, such as keywords, were not being handled properly.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian