Gratis är gott: MacVim, en bra editor som anpassats för Mac

av | jul 26, 2022 | Gratis är gott

MacVim är en portning av textredigeraren Vim till Mac OS X. Tanken med en egen version är att den ska passa in bättre i macOS utseende.

Editorn är gratis att använda,.

  • MacVim stöder flera fönster med flikredigering och en mängd andra funktioner som:
  • Bindningar till vanliga OS X-kortkommandon (⌘-Z, ⌘-V, ⌘-A, ⌘-G, etc.),
  • Transparenta bakgrunder,
  • Fullskärmsläge,
  • Multibyte-redigering med OS X-inmatningsmetoder och automatisk teckensnittsersättning,
  • ODB-redigeringsstöd,
  • Viktigast av allt, MacVim ger dig full kraft från Vim 7.2 till Mac OS X.

Updated to Vim 9.0.0065.

MacVim is now updated to Vim 9!

I just want to apologize for the infrequent update cadence for MacVim over the last year and a half. I have not had much time to work on MacVim, which made catching up harder, leading to a bad feedback loop. I would like to move back to a more regular release cadence to keep MacVim more updated relative to Vim, and to be able to start working on macOS 12/13 integrations as well as fixing outstanding bugs and merging the various pull requests that have been waiting to be merged for a while. Please don’t hesitate to poke on GitHub if MacVim starts falling behind again.

MacVim

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian