Förutom det faktum att Google Chrome är sökjätten Googles egen webbläsare och att den används av Google för att samla in data så kan tillägg och plugins för webläsaren användas för att samla in ännu mer detaljerad information om användaren.

Tilläggen kan användas för att lägga in en unik sträng, ett digitalt fingeravtryck, vilket innebär att mycket detaljerad data kan samlas in om enskilda användare. Ett digitalt fingeravtryck kan bestå av information om datorns hårdvara, installerade program eller så skapas en egen, unik sifferserie för varje installation.

Skript

Extension Fingerprints är ett skript med öppen källkod som kontrollerar om dessa tillägg är installerade i användarens webbläsare. Utvecklaren lade till skanningar efter över 1000 tillägg till skriptet, de mest populära. Det är webbläsartillägg som Google Translate, Honey, Avast Online Security & Privacy, Malwarebytes Browser Guard, LastPass, Cisco Webex Extension, DuckDuckGo Privacy Essentials eller Amazon Assistant för Chrome som använder webbtillgängliga resurser.

På den här sidan kan du köra skrytet och testa ina plugins. Skriptet som körs på sidan kontrollerar om det finns webbtillgängliga resurser och använder informationen för att visa hur unikt fingeravtrycket är.

Observera att det endast gäller Google Chrome, Brave eller andra webbläsare som bygger på Google Chrome. 

Bleeping Computer

0 0 röster
Article Rating
DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x