I april läckte uppgifter ut om att Sonos kommer att satsa på en egen digital assistent och nu kommer den officiella bekräftelsen. Den nya funktionen och tjänsten lanseras nästa månad, i juni.

Sonos ”Voice Control”-tjänst, som alltså kommer nästa månad, kommer att göra det möjligt för användare att styra Apple Music (och andra musiktjänster – se nedan) med röstkommandon – om din Sonos högtalare har en inbyggd mikrofon, vilket alla senare modellerna har.

Ray

Samtidigt meddelar Sonos också att det kommer en ny liten soundbar, Ray, som har ett lägre pris än tidigare Arc och Beamer. Den nya modellen är mindre än föregångarna, har inte lika många högtalare men har också ett högre pris – 279 dollar och den kommer att finnas i vitt och svart. Priset i Sverige är 3 399 kronor. Det som skiljer Ray från främst Team är:

  • Ingen HDMI eller HDMI eARC (endast optiskt ljud)
  • Ingen inbyggd mikrofon för röststyrning (kan använda Sonos-appen på iPhone etc.)
  • Inget stöd för Dolby Atmos
  • Passar inte bra för stora rum
Roam

Sonos lilla, bärbara högtalare Roam kommer nu i tre nya färger, grönt, orange och blå. den har tidigare funnits i vitt eller svart. Priset är 2468 kronor om du vill ha med laddningsplattan.

Assistent

Efter att ha inbyggt stöd för Amazons Alexa och även Googles Home i snart fem år så väljer nu sonos att satsa på en egen digital Assistent – ”Voice Control”. Namnet indikerar att det inte handlar om en fullt utbyggd mer intelligent AI-assistent utan i första hand om kommandon för att styra Apple Music med röstkommandon.

Sonos Voice Control kommer att vara tillgänglig på alla Sonos-högtalare som har en mikrofon, och går hela vägen tillbaka till första generationen av Sonos One. Precis som med andra röstassistenter använder du en väckningsfras (Hey Sonos) för att få högtalarens uppmärksamhet. Sen kan du styra ljudnivå, välja musik, artist Därifrån kan du be den att spela låtar, album eller artister från Apple Music, Amazon Music, Deezer och Pandora. Du kan också be den att spela upp stationer från Sonos Radio men Spotify och YouTube Music fungerar inte i den version av ”Voice Control” som lanseras nästa månad.

Så snart mjukvaran och uppdateringen för Sonos ljudsystem finns tillgänglig att ladda ned så kommer Magasin Macken med en test och recension.

0 0 röster
Article Rating
DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x