Gratis är gott: Jellyfin – en mediaserver som är helt gratis

av | maj 30, 2022 | Nyheter

Man Holding Remote Control

Jellyfin är en fri programvara, ett mediasystem som ger dig kontroll över att hantera och streama dina media. Programmet är ett alternativ till Emby och Plex med snarlika funktioner – men alltså helt gratis.

Jellyfish har ingen premiumlicens eller andra villkor. Du kan ladda ned programmet tillsammans med webdelen, installera och bygga upp en egen mediaserver, hemma eller på kontoret. Sen kan du streama via din egen server.

Jellyfin bygger på kod från Embys 3.5.2-version och är portad till .NET Core-ramverket för att möjliggöra fullständigt plattformsoberoende stöd. Det finns inga villkor, inga premiumlicenser eller funktioner och inga dolda agendor: bara ett team som vill bygga något bättre och arbeta tillsammans för att uppnå det. Vi välkomnar alla som är intresserade av att vara med oss i vår strävan!

Jellyfin

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian