Guide: Så lägger du till en kontakt om du behöver återställa ditt Apple ID

av | apr 14, 2022 | Tips & Råd

Ditt Apple ID är bland det mest värdefulla du har, ett av dina viktigaste konton. I iOS 15 och iPadOS 15 så finns en ny funktion – du kan ange en kontakt som du kan kontakta om du måste återställa ditt konto, om du glömt lösenordet eller om du av andra skäl inte kommer åt ditt Apple ID.

På engelska så kallas en sådan kontakt Recovery Contact och det lite mer krångliga svenska ordet är återställningskontakt. Poängen är att någon annan ska kunna komma åt dina uppgifter och/eller hjälpa dig att komma åt dina uppgifter. Det här är en en bra funktion exempelvis om det händer dig något och dina anhöriga kan behöva komma åt dina uppgifter. Då anger en kontakt som du litar på och denne någon bekräftar att hen är återställningskontakt.

Börja med att se till att du och den kontakt du tänker lägga in har uppdaterat till iOS 15 – i annat fall så fungerar det nämligen inte.

  1. Klicka på Inställningar, grå ikon med kugghjul på
  2. Klicka sedan på ditt konto, i topp med din ikon
  3. Klicka på Lösenord och säkerhet
  4. Klicka sedan på Account Recovery

 

Account Recovery kan du sedan läggs till en pålitlig kontakt, skicka ett meddelande till hen som sedan kan bekräfta och acceptera.

blank

Det är allt – när din kontakt har bekräftat så denne någon komma åt ditt Apple ID-konot om det skulle behövas – i en nödsituation exempelvis.

0 kommentarer

blank
Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian