Gratis är gott: Håll reda på alla dina RSS-länkar med NetNewsWire

av | apr 7, 2022 | Tips & Råd

NetNewsWire har utvecklats som Open Source under flera år. Tidigare så har programmet lidit en en stor brist – avsaknaden av synkronisering men nu har NetNewsWire stöd för Feedbin och flera andra tjänster.

NetNewsWire samlar alltså dina RSS-länkar i ett och samma program. Tidigare fanns bara en macOS-version men utvecklarna har nu lanserat en iOS-version så det ser ut som att NetNewsWire kan bli en utmanare till News Explorer och Reeder framöver.

NetNewsWire shows you articles from your favorite blogs and news sites, and it keeps track of what you’ve read.

If you’ve been going from page to page in your browser looking for new articles to read, you can let NetNewsWire bring them to you instead.

If you’ve been getting your news from the social networking services — with their ads, algorithms, and user tracking — you can get your news from your favorite sites directly and more reliably with NetNewsWire.

NetNewsWire

Då NetNewsWire har potential, är gratis (om du inte behöver vissa funktioner) och egentligen bara saknar ett antal funktioner ytterligare så kommer jag att hålla ett litet extra öga på programmet och hur det utvecklas.

What’s new in version 6.1

Updated on Apr 07 2022

 

 • Article themes. Several themes ship with the app, and you can create your own. You can change the theme in Preferences or by adding the theme switcher to the toolbar
 • Copy URLs using repaired, rather than raw, feed links
 • Restore article scroll position on relaunching app
 • Added Copy Article URL and Copy External URL commands to the Edit menu
 • Fixed a bug where using cmd-Q wouldn’t always quit the app as quickly as one might prefer
 • Disallow creation of iCloud account in the app if iCloud and iCloud Drive aren’t both enabled
 • Fixed bug showing quote tweets that only included an image
 • Added a hidden pref to suppress downloading/syncing on start: defaults write com.ranchero.NetNewsWire-Evergreen DevroeSuppressSyncOnLaunch -bool true
 • Video autoplay is now disallowed
 • Article view now supports RTL layout
 • Fixed a few font and sizing issues
 • Updated built-in feeds
 • Better alignment for items in General Preferences pane

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian