Därför blir en del ord oranga i iMessage

av | apr 14, 2022 | Tips & Råd

Varför blir en del ord oranga när du skriver meddelanden i iMessage?
Därför blir en del ord oranga när du skriver meddelanden i iMessage.

Frågan rullade förbi nyligen i mitt flöde på Twitter och då jag själv visste svaret så har jag inte funderat så mycket över det men vid närmare eftertanke så är det naturligtvis en smula märkligt – om du inte vet varför. Det ser ut som att en del ord, slumpmässigt, blir oranga.

Svaret

Det är ord där det finns en ikon, en emoji. Oranga ord kan bytes mot en ikon om du klickar på ordet/texten.

Därför är en del ord oranga.

0 kommentarer

blank
Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian