Så kan du krympa PDF-filer med Preview

av | mar 25, 2022 | Tips & Råd

Ska du skicka en PDF-fil så kan du råka ut för att den är lite för stor. Har du bråttom så kan du faktiskt använd inbyggda Preview för att komprimera och krympa en pdf-fil. Så här gör du.

Komprimeringen kan bli lite i hårdaste laget men det fungerar och det duger absolut som en betraktningskopia.

Så här gör du:

– Starta Preview och läs in pdf-filen
– Under Export så finns en möjlighet att exportera ut en fil och du ska du bara välja att komprimera filen

Klart!

 

0 kommentarer

blank
Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian