Guide: Så byter du sökmotor

av | mar 8, 2022 | Tips & Råd

Apple har gjort det föredömligt enkelt att byta sökmotor i Safari, både i din iPhone, din iPad och i din Mac. Vill du slippa att bli kartlagd av Google så handlar det bara om några få klick så kan du byta till DuckDuckGo, sökmotorn som inte kartlägger det du gör.

Google sparar alla dina sökningar och allt det du gör på/i deras tjänster. Hos Google är det du som är produkten. Microsoft och Bing kartlägger dig inte i riktigt lika hög grad men räkna med att data sparas om dig. Detsamma gäller Yahoo.

Undantaget är sökmotorn DuckDuckGo.

Så här byter du sökmotor i Safari, i din iPhone, i din iPad och i din Mac.

 

 

 

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian