REPORTAGET

Här är Magasin MACKENS “måste-program” – programmen du måste ha

av | mar 21, 2022 | Reportage

Har du använt en dator, en Mac ett tag, så kommer du att samla på dig “måste-program” som du alltid ser till att ha med dig, hålla uppdaterade. Program som är en del av din digitala tillvaro och som du använder mycket ofta. Här gör min lista.

Pixelmator Pro

Pixelmator Pro är en bildredigerare designad för att göra saker snabbt, effektiv och enkelt. Det är också ett program som har flera av de mest de mest kraftfulla professionella bildredigeringsverktygen. Du kan redigera och retuschera foton, skapa grafiska mönster, måla, rita vektorgrafik och lägga till fantastiska effekter. Pixelmator Pro är snabbare än Adobe Photoshop, är billigare och har alla de verktyg du behöver,

CleanMyMacX

Enkelt, lättanvänt verktyg för att städa ut onödiga filer i din Mac. Du sparar plats, massor med plats och du får en Mac som gör det den ska snabbare.

Pages

Med Pages kan du smidigt skapa dokument med snygg layout. Välj en mall och använd sedan de kraftfulla verktygen för att lägga till en bild, film, form eller ett diagram. Det har aldrig varit enklare att skapa något riktigt läsvärt.

Keynote

Med Keynote kan du enkelt skapa och hålla imponerande presentationer, på egen hand eller tillsammans med ditt team. Tack vare kraftfulla grafiska verktyg kan du utforma snygga texter och spektakulära diabilder med filmiska övergångar som ger liv till dina idéer.

Pages, Keynote och Numbers hittar du i App Store – gratis.

Safari

Apples egen, inbyggda webläsare som följer med i macOS, iOs och iPadOS.

Mail

Apples eget e-postprogram. Fortfarande bättre snabbare och smidigare än konkurrenterna.

iMessages

Apples meddelandeprogram som nu byggts ut med gruppmeddelanden, konversationer som du kan se till att alltid ha i topp.

Reminders

Påminnelseprogrammet som följer med, gratis. Bäst i sin klass.

1Password är det enklaste sättet att lagra och använda starka lösenord. Logga in på webbplatser och fyll i formulär säkert med ett enda klick.

Surfshark

Surfshark VPN håller dig privat och säker online.Säkerställ säker och privat åtkomst till ditt favoritinnehåll. Med Surfshark kommer ingen att veta vad du gör online.

Little Snitch

Så fort du är ansluten till internet kan applikationer eventuellt skicka vad de vill till vart de vill. Oftast gör de detta till din fördel. Ibland, som när det gäller spårningsprogram, trojaner eller annan skadlig kod, gör de det inte. Du märker ingenting, eftersom allt detta händer osynligt under huven. Little Snitch gör dessa internetanslutningar synliga och ger dig tillbaka kontrollen.

Bartender

Bartender är en app för macOS som ger dig kontroll över din menyrad och ger dig möjlighet att styra vad som ska visas.

Gray

Styr vilka program som ska visas med mörkt tema och vilka som ska visas med ljus tema. Gray är gratis.

 

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian