Här är de två bästa annonsblockerarna för macOS och iOS/iPadOS

av | mar 6, 2022 | Tips & Råd

Det råder ingen brist på annonsblockerare för Apples prylar och alla är vare sig bra eller ärliga med hur de hanterar din information. Här är Magasin MACKENS tips på två riktigt bra, fungerande städprogram som sopar bort irriterande annonser, popups och även malware.

Det finns en gemensam nämnare för båda valen – programmet och appen finns både för macOS och iOS/iPadOS. Det betyder att du kan använda samma lösning för alla fina prylar och filter som du lägger in i en enhet finns sedan i alla dina andra prylar. Båda programmen är tjänster som du abonnerar på – en prenumeration.

Ad Guard

Ad Guard finns i flera versioner och det kan vara lite förvirrande men det är grundversionen – Ad Guard/Ad Guard för Safari som du behöver. Sen finns Ad Guard även för din iPhone och iPad. Installationen är föredömligt enkel – läs innantill, för dina val och tryck spara så är det klart.

1Blocker

1Blocker finns även den för alla dina Apple-prylar och annonsblockeraren kan kompletteras med en VPN-liknande funktion för iOS/iPadOS. Ändringar som du gör i en enhet synkas till övriga enheter.

Effektiva

Båda lösningarna är effektiva och städar bort annonser och annat som du vill slippa. Vilket program, du väljer här upp till dig – båda fungerar och jag hoppar mellan båda, byter ibland och har ett abonnemang på båda programmen. De kostar under hundralappen per år så det är värda sina prenumerationer och mer därtill.

 

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian