Batteriet, prestandan på ditt batteri är helt avgörande när det gäller mobila enheter och det finns lika många ”experttips” som det finns ”experter” på hur du ska ladda din iPhone för att spara ditt batteri och behålla prestandan. Med en enda inställning så kan du förlänga livstiden på ditt batteri och slippa att lyssna på alla hemkokta tips.

Moderna litium-jon batterier, den typ av batterier som sitter i de flesta lite dyrare laddningsbara prylar idag, har en begränsad livslängd och även om det handlar om flera år så finns det ett slut och har givit upphov till allehanda tips och förslag på hur du ska förlänga livstiden på ditt batteri och behålla batteriets prestanda.

Myter

Många av tipsen bygger på gamla sanningar eller missuppfattningar. Låt oss avliva en del myter:

Nej, ett modern Litium-Jon batteri kan inte få det som kallas för ett minne. Det vill säga att om batteriet laddas ör ofta så kan det fastna på en viss nivå och sedan inte gå att ladda förbi detta minne.

Nej, du kan inte överladda din iPhone. Mjukvaran i telefonen ser till att det inte händer.

Nej, din iPhone drar inte mindre batteri för att du sitter och stänger ned genvägar till startade appar.

Över natten

De flesta av oss laddar sannolikt vår iPhone över natten, medan vi sover, och det är det Apple tagit fasta på och skapat en funktion ”Optimized Battery Charging”. Det är den funktionen du ska slå på – om den inte redan är aktiverad.

Inställningar
Batteri

Slå på funktionen – det är allt.

Nu kommer din iPhone att lära sig ditt laddningschema, alltså hur du laddar din iPhone. Detta för att undvika att din iPhone hela tiden laddas upp de sista procenten från 80 procents laddning – vilket inte är att rekommendera om du vill behålla kapaciteten. din iPhone kommer då att laddas till 80 procent, stanna där under natten för att sedan laddas upp till fullt, strax innan du vaknar och ska börja att använda din iPhone.

Funktionen finns sedan iOS 13 så de flesta av oss torde ha funktionen tillgänglig och möjlig att slå på.

0 0 röster
Article Rating
DanishEnglishFinnishFrenchGermanLatinNorwegianSpanishSwedish
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x