Buggen i Safari är åtgärdad i nästa version av macOS och iOS/iPadOS

av | jan 21, 2022 | Nyheter

Under torsdagskvällen så släppte Apple uppdaterade versioner av sina operativsystem, så kallade release candidates, RC-versioner. Efter en snabb genomgång och kontroll så går det att konstatera att förutom en rad andra buggfixar så är även problemet med att webbläsaren Safari läcker information åtgärdad.

En RC-version är en version som kommer att bli den färdiga, skarpa versionen under förutsättning att inga nya, mer allvarliga buggar hittas i versionen. Apple har en högst blandad historik på de punkten, ibland har en RC-version blivit den färdiga versionen men lika ofta så har Apple släppt både en och två nya RC-versioner. Var torsdagens versioner hamnar återstår att se.

Buggfixar

Buggen i webbläsaren Safari där tabbar och webbhistorik kunde läsas av med ett script på en webbplats är åtgärdad i de nya versionerna liksom en bugg som kunde leda till att Apple Watch var svår att ladda.

Bugg i Safari kan avslöja innehållet i dina tabbar

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: