Under torsdagskvällen så släppte Apple uppdaterade versioner av sina operativsystem, så kallade release candidates, RC-versioner. Efter en snabb genomgång och kontroll så går det att konstatera att förutom en rad andra buggfixar så är även problemet med att webbläsaren Safari läcker information åtgärdad.

En RC-version är en version som kommer att bli den färdiga, skarpa versionen under förutsättning att inga nya, mer allvarliga buggar hittas i versionen. Apple har en högst blandad historik på de punkten, ibland har en RC-version blivit den färdiga versionen men lika ofta så har Apple släppt både en och två nya RC-versioner. Var torsdagens versioner hamnar återstår att se.

Buggfixar

Buggen i webbläsaren Safari där tabbar och webbhistorik kunde läsas av med ett script på en webbplats är åtgärdad i de nya versionerna liksom en bugg som kunde leda till att Apple Watch var svår att ladda.

Bugg i Safari kan avslöja innehållet i dina tabbar

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian