Videotipset: Så slår du av bakgrundsuppdateringar i din iPhone och iPad

av | nov 18, 2021 | Videotips

Washington Post har avslöjat att appar och utvecklare missbrukar funktionen att uppdatera information i bakgrunden. Apparna skickar information till servrar ute på nätet när telefonen inte används och vi ligger och sover. Så här slår du av funktionen.

Notera nu att även om du slår av funktionen så kan apparna samla in information om dig men de kan då bara göra det då du använder appen i fråga. De kan inte skicka information när din telefon inte används, när den laddas eller när du sover.

Macken X: Washington Post avslöjar appar som skickar iväg din information

Bakgrundsuppdatering är tänkt att kunna användas av utvecklare för att kunna uppdatera information som är viktig för användaren. Det kan vara nya kartor i en kart-app eller uppdaterade texter och information i en nyhets-app. Tanken är att appen ska vara uppdaterad med den senaste informationen när du startar den. Funktionen missbrukas nu av utvecklare och istället för att uppdatera data i appen så skickas insamlad information ut till andra, utan att användaren är medveten om det.

Slå av

Under inställningar så hittar du funktionen och möjligheter att små av bakgrundsuppdateringar. Observera att alla appar inte innehåller funktionen och att det också finns appar som fungerar bättre och som också kan krävas att funktionen är påslagen för att de ska fungera optimalt.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian