Jag har skrivit dagbok, en datadagbok med anteckningar, klotter, ideér och samlat och blandat ända sedan jag började med datorer. Först i en riktigt dagbok, en anteckningsbok. Inledningsvis för att lära mig alla kommandon för jag började med datorer långt innan dagens grafiska operativsystem sett dagens ljus. Sedan har det fortsatt och sedan flera år tillbaka använder jag Day One.

Numera är Day One en samlingsplats för allt mellan himmel och jord. Det är anteckningar om plugins, färgvärden, inledande tester av appar och program – minst lika rörigt som inne i mitt eget huvud. Datadagboken finns också kvar, numera digital.

Måste

Jag var på väg att lägga Day One åt sidan när de gick över till en prenumerationsmodell men till slut gav jag mig och insåg att både gillade och behövde Day One. Det här är ett av de program som jag sorterar in under ”måste”. Day One finns i min iPhone, i min iPad och i alla mina Mac-datorer. Det är ett av få program som jag verkligen vill ha tillgång till, alltid. Jag vill kunna kasta ned några spridda tankar, ideér, uppslag eller vad det kan vara och jag måste kvinna göra det direkt innan jag glömmer bort och tappar tanken.

Day One kan hantera bilder, video, kartor och naturligtvis text. Jag kan skapa olika journaler, märka dem med färger och sortera som jag vill. Alla jag skriver synkas mellan alla mina enheter vilket är viktigt. Jag har Day One till och med i min Apple Watch vilket i ärlighetens namn inte är viktigt – mer en kul grej.

Day One

Varför

Så varför ska du skriva dagbok då?

För att komma ihåg, för att skapa dina egna handbok och för att spara dina minnen och ha dem på ett och samma ställe. Det finns alternativ till Day One men det är mitt val av de skäl jag räknat upp ovan och sedan ett till – det är ett snyggt, mycket väldesignat program/app. I min värld är det viktigt, för att inte säga mycket viktigt.

Ny version

Version 6.13:

  • Improved JSON import performance.
  • This release drops support for MacOS 10.13 and 10.14.
0 0 röster
Article Rating
DanishEnglishFinnishFrenchGermanLatinNorwegianSpanishSwedish
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x