SharePlay är en ny funktion i iOS och iPadOS som gör det möjligt att se på en film, ett tv-program tillsammans med andra. Funktionen är ännu inte implementerad och aktiverad i alla de stora streamingapparna men stöd kommer att läggas in vartefter apparna uppdateras.

Först – kontrollera att du har installerat och uppdaterat din iPhone eller iPad till version 15.1 – eller senare. Den du ska dela något med måste också ha den versionen eller senare installerad därför att SharePlay inte finns i tidigare versioner av IOS och iPadOS.

FaceTime

Sen är det bara att starta FaceTime, starta ett samtal med den som du vill dela en film eller liknande med. Har den app du använder stöd för SharePlay så visas en symbol i den aktuella appen med en fråga om du vill dela det du tittar på med någon annan.

Här finns en aktuell lista (App Store) som visar vilka appar, spel med flera som har stöd för SharePlay.

Dela skärm

Vill du dela din skärm så klicka på FaceTime (i fönstret) för att få upp delningsmenyn. Ikonen är en person framför en rektangel. Du behöver inte vara orolig för att meddelanden som visas på din skärm, notiser, visas för den som du delar din skärm med. Notiser visas nämligen inte vid skärmdelning.

0 0 röster
Article Rating
DanishEnglishFinnishFrenchGermanLatinNorwegianSpanishSwedish
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x