Jag har avverkat fler musmattor än jag kan minnas och utan att utge mig för att vara expert så kör jag sedan flera år tillbaka med ett och samma material – aluminium. Jag är också ”old-school” och föredrar en mus med sladd för högsta hastighet och bäst precision.

Jag vill ha en blixtsnabb mus, ”über-nervös” som världens bästa tekniker Johan kallade den när han för en kort stund lånade min dator och mus. Det ska gå fort och jag har accellelerera ställd på max. Det betyder att även musen ska, eller snarare måste, glida lätt – och snabbt. Där kommer musmattan in – den måste vara snabb, blixtsnabb.

Aluminium

Sedan flera år tillbaka har jag samma material i mina musmattor – aluminium. Musen glider lätt, snabbt och jag får den hastighet jag vill ha. Materialet är populära bland gamers som av förståeliga skäl vill kunna flytta musen snabbt när de spelar. Musmattan, länk nedan till Amazon, kostar bara 197 kronor – klart överkomligt i sammanhanget.

 

DanishEnglishFinnishFrenchGermanLatinNorwegianSpanishSwedish