blank

Nu kommer snart den andra generationen av Apple Silicon, M1X-processorer i nya MacBook Pro. Det ryktas om en ny, står iMac och en Mac mini Pro under vintern också. Funderar du på att köpa en ny Mac så ska du absolut överväga att köpa en Apple Silicon-modell – inte Intel som är på väg att fasas ut.

Apple Silicon-modellerna är betydligt, avsevärt och påvisbart snabbare, utvecklar dramatiskt mindre värme, har bättre batteritider och är på snart sagt varje enskild punkt bättre datorer.

Så hur tar du då steget över från Intel till Apple SIlicon?

Här är Mackens Guide

Börja med att installera alla uppdateringar som finns tillgängliga i din Intel-Mac. Därefter ansluter du en extern hårddisk och gör en komplett kopia på hela datorns innehåll med Time Machine.

MigrationsAssistenten

Du har nu en färsk kopia på allt ditt innehåll.

Nu är det dags att starta din nya Apple Silicon-Mac och under installationen, första starten, kommer du att komma fram till frågan om du vill kopiera och överföra information från en annan Mac, en kopia och här finns valet – Time Machine. Har du redan installerat din Apple Silicon-Mac så kan du starta MigrationsAssistenten därför att är det programmet som vi ska använda oavsett var du är i processen.

Tålamod

Gör valet att överföra informationen från din Time Machine-kopia och flytta konto, dokument och program. Resten sköts automatiskt och har du mycket data så räkna med att det kan ta tid men det kommer att fungera, du kommer att få över alla data så ha tålamod.

 

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x