blank

Desinformation och lögner engagerar betydligt mer, upp till sex gånger mer, på Facebook visar en undersökning gjord vid New York University och Université Grenoble Alpes.

Undersökningen gjordes under det amerikanska valet 2020 och den visar, förutom betydligt högre engagemang, att oavsett politisk färg så lockar desinformation och lögner mer än fakta. Undersökningen visar också att extremhögern publicerade betydligt mer desinformation än extremvänstern.

I undersökningen ingick drygt 2500 sidor på Facebook från både vänster och högergrupper.

– Rapporten tittar mest på hur användare engagerar sig med innehåll och engagemang ska inte bladas samman med hur många som ser ett inlägg på Facebook. Tittar på på det innehåll når ut mest så ser det inte alls ut så här, säger Facebooks talesperson Joe Osborne till Washington Post.

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x