blank

Magneter och elektronik hör inte ihop generellt men det ska till en mycket stark och kraftfull magnet för att skada din bärbara Mac, betydligt större och kraftfullare än en kylskåpsmagnet.

Nu är det inte detsamma som att det inte skulle finnas så kraftiga magneter i ett vanligt hem och det betyder inte heller att du inte behöver bry sig om magneter i närheten av din Mac. Det finns kylskåpsmagneter och så finns det kraftiga magneter – även i ett hem.

Akvarium

Den som haft ett akvarium kanske har använt en kraftigt magnet för att städa och rensa bort alger på glaset. Det är en magnet som försetts med en putsduk och på utsidan har du ett handtag så att du kan dra magneten (på insidan) och städa bort alger. En sån magnet skulle kunna skada din Mac eller vilken dator som helst därför att det är en rätt kraftfull magnet.

Jag är sportfiskare och har min håv fäst med en rätt kraftig magnet så att den hänger på ryggen medan jag fiskar. Behöver jag håven kan jag rycka loss den, från magneten, och det är som sagt en magnet som inte bör komma i närheten av en dator.

Kraftfulla

Det finns kraftfulla magneter som används för att hålla fast saker, för att lyfta saker så tro inte att alla magneter skadar din Mac eller att de inte gör det. Det här är en myt som förvisso delvis är helt fel men som du nog ändå ska hålla dig till – även om du inte ska tror på den helt och hållet.

En kylskåpsmagnet kan sannolikt inte skada din Mac men håll magneter borta från datorn, alla magneter, oavsett vad de används för.

Hur är det med iPhone och iPad då?

Lock, skydd och liknande fästs med magneter när det gäller iPad och iPhone. Nyare modeller av iPhone har en magnet på baksidan MagSafe som kan användas för att fästa plånböcker, extra batteri eller för att ladda via. iPhone och iPad använder magneter för olika funktioner så de tål ännu mer än din Mac (som ändå tål en hel del vad gäller magneter) men här säger sunt förnuft – använd de prylar Apple rekommenderar och har godkänt.

Det är inte länge att dra fram den stora lyftmagneten hos närmare återvinningsföretag av metall för att kolla vad din iPhone klarar, eller inte klarar.

Sunt förnuft – fungerar förvånansvärt bra.

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x