blank

Nya, kommande macOS Monterey, kommer att kunna använda en annan Mac som en extern bildskärm via AirPlay. Noterbart är att anslutningen också kan göras med USB och kabel vilket torde få bort eventuell eftersläpning mellan dator och bildskärm.

Apples iMac-datorer hade det som kallas ”Target Mode” fram till 2014 men sedan dessa så kan en iMac inte användas som extern skärm och det gäller Apples övriga datorer också. Du kan koppla ihop dem och dela skärmar men såvida du inte investerar i externa adaptrar. Nu kommer en ny funktion – dela bildskärm med AirPlay och även med USB och sladd.

Det senare kan betyda att eventuell eftersläpning försvinner.

AirPlay content to your Mac

Use AirPlay to send content to your Mac from an iPhone, iPad, or even another Mac. View videos, edit Keynote presentations, and hear music on your Mac as it’s being played from your other device. Your Mac works with any Apple device, and it’s even easier to connect if the devices share the same Apple ID.

Apple

Send wired or wirelessly

AirPlay works both wirelessly and wired using USB. A wired connection is useful when you want to ensure that there’s no latency or you don’t have access to Wi-Fi.

Apple

Så snort jag får lite tid över och det finns möjlighet att göra lite tester så återkommer jag med ett besked om hur det fungerar.

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x