blank

Jag har alltid gillat färgkodningen i Twitterific. Det är en snygg, elegant och smart idé för att snabbt visa olika typer av inlägg, dina, andras och meddelanden. Ett tag hoppade jag mellan Tweetbot och Twitterific bland annat av det skälet men numera är jag in rätt inbiten Tweetbot användare – frågan är då vad som skulle kunna få mig att byta?

Twitterific återföddes som ett Kickstarter-projekt. Detta sedan Twitter under flera år misshandlat utvecklare av tredjepartsappar och program. De utvecklare som under många år lockat användare till den sociala tjänsten övergavs helt plötsligt därför att Twitter bestämde att de inte ville att vi användare skulle kunna använda tjänsten så som vi ville.

Under flera år så utvecklades inte Twitterfic för macOS och det var då jag övergav programmet. Det utvecklades inte överhuvudtaget och glappet mellan Tweetbot och Twitterific blev till slut så stort att Twitterific för macOS var ett betrakta som obsolet.

Liten skillnad

Ett tilltagande problem för utvecklarna av program och appar för Twitter är Twitter. Tokens för att användare ska kunna logga in har kombinerats med API-funktioner som förbehålls Twitter själva eller som görs om. Det finns en uppenbar risk för att den funktion som du har lagt ned tid och energi på en dag slutar att fingera därför att Twitter bestämt det. Ett exempel är funktionen som häll flödet i topp och som uppdaterade det automatiskt. Twitter drog in funktionen därför att Twitter inte vill att vi ska använda Twitter på det sättet. Där försvann en av de mest uppskattade funktioner både med Tweetbot och Twitterific. Det betyder också att skillnaderna mellan de båda programmen idag är mycket liten. Du har ”mute” i båda programmen så att du kan t ysta irriterande användare. Du kan blockera, skapa listor och hantera diit konto utan problem.

Bra program?

Är Twitterific ett bra program för Twitter då?

Det är ett alldeles utmärkt program och om du väljer Tweetbot eller Twitterfic handlar mer om tycke och smak än om funktioner. Du har allt det du kan behöva i båda programmen.

Twitters eget program då, invänder du?

Twitters officiella program har funktioner som förvägras tredjepartsprogrammen. Det är ett nelda i twitters pågående misshandel av tredjepartsutvecklare som en gång i tiden gjorde tjänsten och alla dess funktioner populär. det finns trots det skillnader till talar till Tweetbots och Twitterifics fördel – annonser är bara en skillnad. Du slipper annonser i Tweetbot och Twitterific.

Pris

Twitterific har en abonnemangsmodell där du blir av med reklamen för 11 kronor eller så köper du programmet för 319 kronor. Det är samma modell för appen för iOS. Du kan synkronisera var du är i ditt flöde om du använder Twitterific i din iPhone och i din Mac.

Så svaret på frågan – kan jag tänka mig att byta program?

Nej, och det handlar inte om design, funktioner eller utförande utan om att Tweetboot redan gör det jag vill.

Betyg:

Program: Twitterific för Mac
Utvecklare: Icon Factory
Pris: 11 kronor i månaden eller 319 kronor
Betyg:

blank

Version 5.4.7:

Bug fixes
  • Fixed an issue that could prevent videos from playing properly when clicked plus bug fixes for users who’s screen name contains an underscore.
  • Fixed an issue that sometimes prevented videos from playing
  • Fixed an issue that could cause incorrect tweets to appear in your home timeline if your Twitter screen name contained an underscore
0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x