blank

Som bekant så kan du logga in på din AppleTV – använda AirPlay för att spela ljud, musik och du kan spela upp videor eller skicka en sändning vidare från din iPhone. Här finns ett litet problem – ställer du in din AppleTV fel så kan andra se den och även försöka att logga in på den. Så här ser du till att hålla grannen borta.

blankDet finns en rad olika inställningar för din AppleTV. Här är det de betyder:

Alla – alla kan logga in och alla kan skicka data till din AppleTV, spela musik, visa videor och så vidare.
Alla på samma nätverk – det betyder att alla som loggat in på samma nätverk som din ApplleTV kan anlita mot din AppleTV.
De som delar det här hemmet – familjen, rätt och slätt.
Kräv lösenord – en inloggning krävs för att kunna ansluta mot din AppleTV
Tillåt också alla i närheten – det är precis vad som sägs – de i närheten vilket alltså kan inkludera din granne.

Säkerhetsnivå

Med de här inställningarna så kan du själv välja säkerhetsnivå.

Hög säkerhet

Vill du skydda din AppleTV maximalt så kräver du pinkod/inloggning – kräv lösenord.
Kombinera det med Alla på samma nätverk så betyder det att bara de som också fått access till ditt lokala nät kan ansluta mot din AppleTV.

Praktisk

En något smidigare och inte fullt lika rigid inställning för att slå av alla och alla i närheten och sätta kravet till att bara de som kan logga in på ditt lokala nät också kan ansluta mot din AppleTV. Då styr du säkerheten utifrån tillgång till ditt lokala nätverk.

 

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x