blank

Den amerikanske hjälten, artisten och virtuosen, mot ”hands of steel”, en sydamerikansk macho-typ som hade ryktet om sig att vara  bland det elakaste som någonsin klivit in i en boxningsring. Sugar Ray Leonard mot Roberto Duran i en match som slutade med två ord ”No Mas” – inget mer.

De hade mötts fem månader tidigare och då vann Duran en stenhård fight som hade föregåtts av en rad av olika uttalanden som drev upp intresset maximalt. Fem månader senaste skulle båda boxarna braka samman igen och det blev en helt annorlunda match. Leonard dansade, gled undan och började till slut håna sin motståndare, tvärt emot alla råd inför matchen – reta inte Duran då slår han dig sönder och samman.

Frustrerad

I rond efter rond jagade en eller-operations desperat och frustrerad Roberto Duran efter Sugar Ray Leonard som hela tiden gled undan, skickade iväg tirader av slagverket som allt oftare träffade. I den åttonde ronden hade Duran fått nog, han sträckte sina händer i luften och yttrande orden ”No Mas” – inget mer. Den tuffaste boxaren i viktklassen gav upp, gav sig och efter det har en boxningsvärlden undrat varför. I efterhand hävdade Duran att han han aldrig yttrat orden, att han plötligt drabbades av magkramp och en mängd andra försök till ursäkter.

Roberto Duran återupprättade sin karriär som boxare men Duran fick mer uppmärksamhet för att han gav upp än Leonard som faktiskt vann matchen. Den här dokumentären från sportkanalen ESPN försöker få svar på frågan och Sugard Ray Leonard reser till Panama, till Roberto Duran, för att få svar på frågan varför han gav upp.

No Mas – ESPN – Disney+

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x