blank

Skärmtid är en funktion, inbyggd i iOS och macOS som du kan använda för att mäta och hålla reda på din skärmtid. Du kan även begränsa för mycket tid du lägger på sociala medier, för att kommunicera eller för att begränsa ditt användande av din iPhone, din iPad och din dator.

Skärmtid kan ställas in brett, generellt eller i detalj. Det bestämmer du. Du kan gå ned på enskilda kontakter som du får kontakta utanför skärmtiden, vilka appar du får eller inte får använda och kontrollera användandet ned på detaljnivå.

Du hittar funktionen under Inställningar och sedan Skärmtid.

blankSkärmfri tid

Ska du  nu ställa in saker för eget bruk så kan du börja med att ställa in skärmfri tid. Det är alltså den tid då du inte ska använda dina prylar – 22.00 till 07.00 som ett exempel. Sedan kan du stegvis begränsa appar, vilka du får kontakta mm. i inställningarna. Du kan sätta upp tider, appar, kontakter och hur du vill använda din iPhone (om vi börjar med den).

Du kan även dela skärmtid mellan alla dina enheter så att tider, begränsningar och andra inställningar delas mellan din iPhone, iPad och Mac. Då styr du hela ditt användande ich hela din samlade skärmtid.

Pinkod

Är du nu förälder och ska begränsa den tid ditt barn använder sin iPhone så kan du slå på en pinkod vilken låser alla inställningar. Kom nu ihåg att skriva ned och förvara denna pinkod på ett säkert sätt så att du kan plocka fram den. Telefonen är och förblir låst utan pinkoden nämligen.

Har du Familjedelning påslaget så kan du kolla rapporter och ändra i inställningarna även för dina barn – om det är du som hanterar Familjedelningen. Barnet måste också vara under 18 år.

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x