blank

Forskaren Douglas Leith från Trinity College, Irland, har gjort en jämförelse mellan Googles Android och Apples iOS för att se hur stora mängder data de två olika mobila operativsystemen samlar in och skickar vidare. Jämförelsen visar att Googles Android samlar in tjugo gånger mer data och skickar vidare än Apples iOS.

Redan vid starten, när du startar en Android-enhet så märks skillnaden, skriver Douglas Leith i sin analys och genomgång. Android skickar närmare 1 MB data vid uppstart medan iOS bara skickar 42 KB.

blank

Markant

Tar du ut en Android-telefon och bara slår på den, du loggar inte in och du använder inte telefonen och gör detsamma med en iOS-enhet så är skillnaden markant. Android-telefon samlar in och skickar tjugo gånger mer data till Google än iOS. en enhet som bara ligger och som inte används skickar runt 1 MB data till Google per 24 timmar medan en iOS-enhet skickar runt 52 KB. Det innebär att enbart i USA så samlar Google in 1.3 TB data medan Apple samlar in 5.8 GB.

Invändningar

Google har gjort invändningar mot analysen och hävdar att Douglas Leith använt en felaktig metod och att slutsatserna därför är felaktiga:

We identified flaws in the researcher’s methodology for measuring data volume and disagree with the paper’s claims that an Android device shares 20 times more data than an iPhone. According to our research, these findings are off by an order of magnitude, and we shared our methodology concerns with the researcher before publication.

This research largely outlines how smartphones work. Modern cars regularly send basic data about vehicle components, their safety status and service schedules to car manufacturers, and mobile phones work in very similar ways. This report details those communications, which help ensure that iOS or Android software is up to date, services are working as intended, and that the phone is secure and running efficiently.

Googles talesperson har valt att inte gå närmare in på varför analysen är felaktig, hur informationen har mätts Puch beräknats felaktigt.

Även Apple har invändningar och vill tillägga att den data som Apples samlar in skyddas och avidentifieras vilket betyder att Apple inte vet vems enhet informationen kommer ifrån och att avidentifieringen finns inbyggd i iOS.

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x