blank– Det fungerar inte!
– Okej, vad vill du att jag ska göra med den informationen då?
– Ja, alltså fixa det, se till att det fungerar.

– Okej, vad vill du att jag ska göra med den informationen då?
– Ja men jag säger ju det. Fixa felet.
– Okej, vad vill du att jag ska göra med den informationen då?
– Är du dum? Fixa felet!
– Det är möjligt att jag är dum men bortsett från det – vad vill du att jag ska göra med informationen?
– Vad är det du inte fattar? Det fungerar inte så se till att det gör det.
– Det du inte förstår, trots att jag upprepat frågan flera gånger är att din information är fullständigt värdelös. Den är enligt alla objektiva värderingar fullständigt innehållslös. För dina informations skull kan jag tillägga att jag inte är synsk, inte behärskar tankeläsning och jag tänker inte lägga tid på att gissa. Trillar poletten ned nu då?
– Taskig attityd du har. Du borde vara mer intresserad av lösa problemet.
– Det är jag till skillnad från dig som inte vill berätta vad det är som inte fungerar, bara att något inte fungerar. ör det din fru, sambo, maka, make som inte förstår dig, ditt förhållande som inte fungerar? kanske är det bilen som inte går bra men jag gissar på att du försökt göra något med en dator som inte fungerar, är det så?
– Det är väl klart att det är.
– Nja, så klart är det – ändå inte. Jag menar vi har hållit på och diskuterat det här ett rätt bra tag nu och du vill fortfarande inte på minsta sätt underlätta mitt arbete genom att berätta det mest enkla och mest elementära – vad det är som inte fungerar.
– Det trodde jag att du förstod, att du fattade.
– Retorisk fråga – tror du att jag skulle fråga dig då?
– Fan vad du är krånglig, det fungerar inte att logga in.
– Är det nu jag ska börja att gissa vilken tjänst du inte kan logga in på, vilken webbadress, hemsida, nätbutik eller vad det nu kan vara som det gäller eller tänker du berätta det?
– Ja, men det gäller såklart xxx.xxx.se.
– På vilket sätt skulle det vara så glasklart? Nej, svara inte. Vi sparar tid istället så kollar jag.
– Gör det och åtgärda felet. Det är mycket irriterande att något som fungerat tidigare nu slutat att fungera utan att ni gör något.
– Du, jag sitter och går igenom loggfilerna på den här webbplatsen och ser att du genomgående försöker att logga in med fel uppgifter. Nu har du försökt så många gånger att du blivit utelåst, tillfälligt.
– Vadå, jag har väl inte använt fel uppgifter heller?
– Du menar att vårt system inte fungerar och har misslyckats med att göra en kontroll av kontouppgifterna mot det du skrivit in?
– Det vet väl inte jag.
– Nej men jag vet, eller rättare sagt jag drar en slutsats utifrån att du har ett IP-nummer som jag jämfört med ett användarnamn, lösenord och andra kontouppgifter. Jag har sedan jämfört de uppgifter du har använt med vad du försökt att logga in med och du använder genomgående helt fel uppgifter.
– Men se till att logga in mig då.
– Ledsen men så fungerar det inte.Jag kan inte logga in dig. Det får du göra själv. Det är ditt konto.
– Det funkar ju inte.
– Jag tittar just nu på en loggfiler med massor av lyckade inloggningar från andra användare, under samma tidsperiod. Det finns en misslyckad inloggning som jag antar är din.
– Konstigt att bara jag misslyckas då.
– Det kan man ju tycka men å andra sidan hade jag blivit mer förvånad och oroad om det hade fungerat att logga in med fel uppgifter. Det gör det inte så mitt besked är att efter att ha testat funktionen, säkerställt att systemet fungerar och att jag själv och många med mig kunnat logga in att felet är fixat. Det är du som är felet.
– Jag! Jag har försökt att logga in och det fungerar inte.
– Nej, det gör det inte därför att det är du som är felet. Det är du som gör fel så min diagnos är SBS.
– SBS?
– Skit Bakom Spakarna – gör om och gör rätt och nästa gång du behöver hjälp, berätta vad det är du behöver hjälp med, vad du har försökt att göra och vad som eventuellt visades på skärmen. Sedan hjälper det oerhört om du inte inleder samtalet med en serie svordomar och om du inte högljutt deklarerar att vi som bygger system är allmänt okunniga, dumma i huvudet och att vi alltid gör din tillvaro krångligare.
– Gjorde jag det?
– Jepp.
– Det var onödigt, ledsen.
– Okej, skit i det nu. Vill ha kaffe?
– Kaffe, aldrig fel.
– Alltid rätt.

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x